Saturday, September 10, 2011

Zaštita od nesreća -Imam El-Kadi Ebu Bekr El-Maliki

Naslov: Zaštita od nesreća – Valorizacija stava ashaba poslije Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve selleme
Naslov originala: El avasim minel kavasim fi tahkiki mevakifis-sahabeti bade vefati Nebijji, sallallahu alejhi ve selleme
Autor: Imam el Kadi Ebu Bekr el Maliki

Ova knjiga je odgovor na razne podvale i laži koje su iznešene na ashabe Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.Kadija Ibn El-Arabi je sve prigovore koji su naveli neprijatelji ashaba, radijellahu anhum, stavio pod naslov 'kasime' što bi značilo 'napad' a odgovore na iste prigovore je oslovio sa 'asime' što bi moglo značiti 'odgovor' ili 'odbrana', argumentirajući to iz najistinitijih i najtačnijih izvora poslije Allahove knjige. Knjiga nije izostavila nijedan prigovor bez adekvatnog odgovora.

„Iščitavanjem poglavlja ove knjige očistit ćete vaše nijete i sačuvati srca od zlobe u pogledu onih o kojima ova knjiga govori. Vi nećete primiti jedan dinar pa čak ni dirhem ako niste sigurni u njegovu originalnost, čistoću i nepatvorenost. Pa kako onda da prihvatate vijesti o prvacima ovog ummeta i selefa od onih koji nemaju vjerskog ugleda niti su pravedni u stručnom smislu te riječi?“ (Kadi Ebu Bekr)

Download link (optimizirana): Download (33mb)
(desni klik "save target as..." ili “save link as...”)
Alternativni link : Download (120mb)
ili posjeti

is where my documents live!