Friday, April 12, 2013

Ponekad neuspjeh može otvoriti najveća vrata uspjeha

Postoje skrivena blaga do kojih se jedino može doći prolazkom kroz mračne tamnice”. (Aid al Karni)

Ponekad običan neuspjeh može otvoriti najveća vrata uspjeha. Ako se suočiš sa preprekom ili neuspjehom u određenom momentu, nikad ne budi tužan i razočaran.Umjesto toga pripremi se za najnevjerovatnije putovanje. Možda, samo možda, Allah te uputi drugim putem, prečicom koje nikad nisi bio svjestan, koji će te povesti kroz uzbudljiv scenarijo i beskrajan otvoren prostor. Možda, samo možda, je bolje da si doživio neuspjeh jer je ono čemu si stremio bilo ništa u poređenju sa onim što je On sačuvao za tebe i što će ti ubrzo pokazati na tom putu.

Vjeruj u sebe na tačci tvog neuspjeha ali još važnije, vjeruj Onome koji je dozvolio da se taj posrtaj desi. Znaj da postoji razlog za to iako trenutno taj razlog tebi može biti skriven radi nekog većeg razloga.Vjeruj da će se stvari okrenuti i da će Onaj Koji te tada vodio još uvijek sada vodi i i da je i  dalje  u kontroli svih tvojih stvari, čak i ako su tvoje ruke napustile upravljanje kormilom.

Vjeruj u Allaha i nastavi. Otvori svoje oči ka raznim vratima, putevima i avenijama koje On otvara ze tebe. Uvijek ćeš vidjeti da što god se desilo bilo doista najbolje..."

Allah će otvoriti vrata, za koja si zbog velikog očaja mislio da nisu napravljena sa ključem.

...jer ponekad samo jedan neuspjeh može otvoriti vrata najvećeg uspjeha...

"Ne budi tužan zbog onoga koji spletkari protiv tebe dok ti spavaš (nisi svjestan) jer je Allah Živi i Vječni.Spletke stvorenja su slabe dok je Allahova spletka jaka.Zato se drži užeta Silnog i Jakoga kako bi On presjekao uže tvojih neprijatelja".

...i sjeti se...Allah razumije  kroz šta si sve prošao jer je On bio na cijelom tvom putu sa tobom...